Burgers Archief Service

‚Äč

Case: Archivering voor het bedrijfsleven

Voor de ANWB heeft Burgers Archief Service BAS het historisch archief beschreven. Het historische archief van ANWB is gesplitst in een bedrijfs- en verenigingsarchief en dateert van 1883. Het verenigingsarchief wordt verzorgd door de verenigingshistoricus van de ANWB.

De ANWB heeft BAS gevraagd het historisch bedrijfsarchief te beschrijven. In overleg met de opdrachtgever is gestart met de be-schrijving van het archief van de Wegenwacht.

 

Vervolgens heeft BAS de bedrijfsarchieven van andere hoofd-activiteiten beschreven, zoals: Alarmcentrale, Belangenbehartiging, Informatie en verkoop, Uitgeverij, Reizen, Verzekeren, Rechtshulp, Rijopleiding en trainingen, Actuele reisinformatie, Bewegwijzering, Traumahelikopters en ANWB voor bedrijven.

Over de ANWB

De Algemene Nederlandse Wielrijders Bond ANWB is in 1883 opgericht als belangenbehartiger van wielrijders. De sterke groei van de vereniging, vooral in de tweede helft van de 20e eeuw, heeft gezorgd voor een vergaande professionalisering van de organisatie. De ANWB beschouwt de vereniging als de beste vorm om de bijzondere mix van maatschappelijke en dienstverlenende taken in samenspraak met de leden te vervullen.

 

Alle activiteiten van de ANWB beginnen bij de belangen, wensen en behoeften van leden. Voor de gemeenschappelijke belangen van de leden komt de ANWB op door invloed uit te oefenen op plannen en activiteiten van politiek, overheid en bedrijfsleven.

Wilt u meer weten over de oplossingen voor archivering binnen uw bedrijf?
Neemt u dan contact op met Martin Burgers voor vrijblijvend advies: bel 06-10290894 of mail via info@baservice.nl.